Color Expert


Istoria şi dezvoltarea Grupului Color Expert - Storch arată cum ne-am adaptat la cerinţele în continuă schimbare ale clienţilor.

Ne-am stabilit şi ne vom stabili mereu cele mai ambiţioase standarde pentru a satisface aşteptările clientului. Aceste ambiţii coincid cu încrederea pe care clienţii noştri ne-au acordat-o de-a lungul anilor. Totul a început cu o tradiţională "School for Master decorators", care exista deja, înainte de înfiinţarea în 1896 a companiei mamă.

Astăzi, Grupul Color Expert - Storch are peste 800 de angajaţi în 14 ţări diferite.

Cronică
1896 Compania fondatoare a „Master Decorators” Brückmann, Boysen şi Weber începe de la producţia de matriţe profesionale, în scopul de a mări gradul de competitivitate a şcolii "Master Decorators".
1910 Înregistrarea STORCH® ca marcă comercială şi schimbarea numelui companiei în "Storchwerke GmbH" de către Wilhelm Greten, membru al "Camerei de Comerţ Industriale" din Wuppertal, şi bunicul majorităţii acţionarilor actuali ai companiei. Începe producţia de pensule pentru vopsit.
1929 Productia de role pentru design într-o fabrică nouă, în Niemes/ Cehoslovacia. Peste 200 de angajaţi.
1945 80% din clădiri au fost distruse de război.
1976 Dipl. Volksw. Horst W. Rogusch, nepotul de Wilhelm Greten intră în companie. Începutul modernizării organizaţionale.
1986 Înfiinţarea WESTEX EXPORT GmbH, pentru vânzări către distribuitori. Noi activităţi de producţie cu COVER QUICK ®, produs inovator de mascare şi alte echipamente destinate procesului de tapetare.
1991 Este înfiinţată prima Companie Fiică / Daughter Company de Vânzări. Începe să funcţioneze prima fabrică de role şi trafaleţi pentru vopsit.
1992 Deschiderea Centrului Logistic în Berka / Turingia.
1996 STORCH HOLDING GmbH, Wuppertal îşi începe activitatea.
1999 COLOR EXPERT Vertriebs GmbH îşi începe activitatea, specializată pe service şi vânzări cu amănuntul.
2002 Fuziunea COLOR EXPERT Vertriebs GmbH şi WESTEX EXPORT GmbH, pentru a forma COLOR EXPERT GmbH. Înfiinţarea ProTeam Direct GmbH pentru executarea livrărilor direct de la unitatea de producţie.
2003 Extinderea şi modernizarea Centrului de Distribuţie de la Berka / Turingia prin dublarea capacităţii la un echivalent de 30.000 de paleţi, pe o suprafaţă de 60.000 m ².
2005 Extinderea şi modernizarea producţiei. Deschiderea noului centru logistic în Pelhrimov / Republica Cehă.
2006 Extinderea spectrului de producţie şi începerea activităţii de conversie a benzilor în Pelhrimov, Republica Cehă. Compania ProTeam Zhejiang îşi începe activitatea de producţie a pensulelor sub marca proprie, în Zhejiang, China.
2007 Extinderea Centrului de Distribuţie din Porvoo, Finlanda. Este înfiinţată o nouă Companie Fiică / Daughter Company în România. Extinderea şi modernizarea capacităţii de producţie pentru măştile Kombi în Pelhrimov, Republica Cehă.
2008 Este înfiinţată o nouă Companie Fiică / Daughter Company în Rusia. Începe procesul de producţie a trafaleţilor şi pensulelor în Sid, Serbia. Achizitia HallsBeeline Group, Marea Britanie.